logo
Voel je welkom

Aanvullende
natuurgeneeskundige behandelvormen

Aura-soma. Sleutelwoord: Kleur

Een praktische kleurenmethodiek om lichaam, ziel en geest via inspirerende kleuren op en zachte en subtiele manier in balans te brengen. Inzetbaar ter ondersteuning van alle behandelvormen. “je bent de kleur die je kiest”.


Biologika. Sleutelwoord: Gevoelsleven

Een moderne kijk op HOE en WAAROM wij ziek worden. De wetmatige, logische en zinvolle verklaring van ziekte en pijn. Er zijn 5 biologische natuurwetten die ons helpen verklaren waarom wij ziek worden, waarom een weefsel in het lichaam verandert. Dit inzicht maakt dat je 180 graden anders naar ziekte en gezondheid gaat kijken.

Omdat:
- jouw lichaam geen fouten maakt wanneer het ziek wordt
-een fysieke (of geestelijke) verandering (=ziekte) zinvol is
-genezing een logisch proces is
-je invloed kan hebben op je eigen herstel.

 

Body drum release. Sleutelwoord: Bevrijding

Body-Drum-Release is een ontspannende ritmische massagetechniek waarbij afwisselend getrommeld wordt op de linker- en rechterkant van het lichaam. Hierdoor raak je diep ontspannen, worden de hersenhelften bilateraal gestimuleerd en ontstaat er een verruimd bewustzijn. Tevens kom je beter in contact met je gevoel en wordt de intuïtie en creativiteit geprikkeld. Er wordt voornamelijk op de schouders getrommeld, maar soms ook op het hoofd, de rug, de armen, de handen, de benen of de voeten. Het resultaat is evenwicht tussen beide breinhelften (emotie en ratio) BDR is inzetbaar voor alle vormen van stress en uitermate geschikt om zelf toe te passen en/of met kinderen te doen.


Breath in balance. Sleutelwoord: vertrouwen

Breath in balanz is een praktische korte ademmethodiek met ter ondersteuning een app als personal coach en feedback om je adempatroon te verbeteren of te herstellen. Je kunt in korte tijd terugkeren naar een rustige natuurlijke ademhaling. Inzetbaar bij alle vormen van ontregelde ademhaling zoals angststoornissen, hyperventilatie of copd. Slaap beter en voel je vitaler en energieker.

Energetische heling vanuit de oorsprong. Sleutelwoord: heling

Praktische holistische bewustzijnsmethodiek geÏnspireerd door verschillende energetische helingstechnieken om blokkades omtrent conceptie, zwangerschap en geboorte te helen.

Lymfo energetische drainage. Sleutelwoorden: reiniging en ontspanning

Lymfo energetische drainage Sleutelwoorden: reiniging en ontspanning Een moderne westerse variant op het Chinese cupping. Een lymfedrainage techniek waarbij Oosterse kennis wordt gecombineerd met Westerse techniek om het bindweefsel vrij van afvalstoffen te maken en energetische blokkades op te heffen. Hiervoor wordt een combinatie gebruikt van -Lichttherapie, -Kleurentherapie -Mechanische lymfedrainage -Vibratie Lymfo energetische drainage kan afzonderlijk worden ingezet en ter ondersteuning van alle andere behandelvormen op het lichaam. Het effect, ontspanning van het centraal zenuwstelsel, afvoer van de afvalstoffen, balans in de 5 elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water. Zie toegepaste TCM.

Stress release. Sleutelwoord: ontstressen

Een techniek uit de kinesiologie( spiertesten) en N.L.P = neuro linguistisch programmeren ( taal) ontwikkeld door Wayne Topping. Deze methode beoogt stress te kunnen herkennen, erkennen, hanteren en transformeren. Stress Release helpt je bij bewust keuzes maken en ondersteunt jouw unieke veranderingsproces.

Hormoonbalans Sleutelwoord: Blij in balans

Heb je last van menstruatie ongemakken of overgangsklachten? Als Evocircadian Hormoontherapeut geef ik je zowel preventieve als curatieve adviezen om op een natuurlijke manier de balans te herstellen om blij en gezond ouder te kunnen worden. De Evocircadian code schenkt aandacht aan onder andere evolutie, (circa-diaanse) ritmes, energie, hormonen, microben, voeding, zwangerschap en de mens vanaf de conceptie.

Toegepaste Chinese geneeskunde in energetische huid- en lichaamsverzorging Sleutelwoorden: voelbaar energie, zichtbaar in balans


Phyto5 heeft de complexe Chinese filosofie en geneeskunde toegankelijk en toepasbaar gemaakt. De oude chinezen hadden hun leven geheel aangepast aan de hen omringende elementen en het ritme van de natuur. Uitgaand van het Yin/Yang-principe, de vijf-elementenleer, de seizoenen en jouw bioritme wordt bij deze behandelingen Oosterse en Westerse kennis gecombineerd. “Go with the flow” Phyto5 is een totaalconcept van moderne, exclusieve professionele, energiestimulerende behandelingen en producten, gecombineerd met lymfedrainage en kleurentherapie. De innovatieve ontwikkeling van dit moment, is het verhogen van het trillingsgetal van de producten zodat zij nog zuiverder en puurder zijn, maar vooral nog effectiever op de vitale energiestromen in het lichaam. Dit wordt Quantum cosmetica en sluit perfect aan bij al mijn lichaamsbehandelingen. Phyto5 behandelingen en de Quantum producten kunnen zowel op het lichaam als in het gezicht worden toegepast Alle behandelingen kunnen worden ondersteund met de energie van licht, kristallen, klank, kleur, geur, visualisaties, Kleurenpunctuur, Guasha , diverse holistische massagetechnieken en Energetische heling.

 

DE CHINESE VIJF-ELEMENTENLEER

In mijn dagelijkse werk speelt de Chinese vijf-elementenleer een belangrijke rol. Deze leer uit de traditionele Chinese geneeskunde maakt het mogelijk verbanden te leggen tussen je conditie en een specifiek element. Er zijn vijf elementen:

Klik hier voor meer info over de 5 elementen leer.

Ieder element correspondeert met een seizoen, twee organen, een energetische actie, specifieke kleuren en meridianen. Op de meridiaan liggen de acupunctuurpunten waarmee men de energiestroom of Chi kan beïnvloeden. Hieraan gekoppeld is het bekende principe van Yin/Yang, een elkaar aanvullende energie die zorgt voor een dynamisch evenwicht in ons lichaam en onze geest. Om inzicht te verkrijgen in jouw natuurlijke bioritme is de geboortedatum nodig. Ik ga ervan uit dat een vitale gezonde constitutie ontstaat door een innerlijke energetische balans.

Boedekerstraat 30, 7411 RZ Deventer

lichtpost@hetnet.nl